Bloemenweide

Wat zijn de voordelen van veldbloemen?

✓ Natuurontwikkeling:

Je haalt de natuur in huis en tuin! Laat mensen opnieuw genieten van de mooie bloemen langs de weg, in de tuin, in het park!

✓ Landschap mooier maken:

Door veldbloemen in te zaaien creëer je een waaier van bloemen die op verschillende momenten bloeien en telkens weer anders ogen.

✓ Voordelig:

Veldbloemen zijn gemakkelijke en goedkope bodembedekkers. Ze vormen een interessant en onderhoudsarm alternatief voor vaste beplanting. Voor elke bodem en elke toepassing hebben hoveniers of tuinwinkels een mengsel.

✓ Verkeersveilig:

Veldbloemen geven met hun verscheidenheid kleur aan het landschap en wegbermen. In plaats van monotone groene stroken zie je een verscheidenheid aan kleur. Zo dragen ze in belangrijke mate bij aan de verkeersveiligheid.

✓ Faunabeheer:

Als extra meerwaarde bieden veldbloemen nestgelegenheid, broedplaatsen, schuilplaatsen en voedsel aan onze fauna. Zowel vlinders, bijen, kikkers, weide vogels en klein wild zijn er mee gebaat.

✓ Nuttige insecten:

Veldbloemen geven ook voedsel en beschutting voor natuurlijke vijanden van plaaginsecten zoals bladluizen, rupsen. Zo houd je het evenwicht in stand!